WYKŁAD: ŻYWNOŚĆ kontra RAK: Dieta alkalizująca w chorobie nowotworowej.

Data i czas:

4 kwietnia 2017 wtorek

godz. 17:30

Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań 

Badania naukowe dotyczące kwasów spożywczych i żywności alkalicznej sięgają już 1914 roku. Były przeprowadzane przez profesora Lorena Cordaina w Departamencie Zdrowia i Nauki na Colorado State University w Fort Collins. Wyniki potwierdziły, że długotrwałe zakwaszenie organizmu prowadzi do występowania różnych powikłań między innymi obniżenia gęstości i masy kości oraz zaniku tkanki mięśniowej.

Dlaczego mówi się, że dieta alkaliczna jest pomocna w leczeniu chorób nowotworowych? Czy każdy może ją stosować? Dieta zasadowa - co zatem się kryje pod tym pojęciem?

Zapraszamy na wykład po wiedzę i cenne wskazówki!

Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących  wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w  szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę  chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 40 zł

Płatności należy dokonać przelewem na konto:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309

Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!