WYKŁAD: ŻYWNOŚĆ kontra RAK: Dieta alkalizująca w chorobie nowotworowej.
Data i czas:
4 kwietnia 2017 wtorek
godz. 17:30
Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań
Badania naukowe dotyczące kwasów spożywczych i żywności alkalicznej sięgają już 1914 roku. Były przeprowadzane przez profesora Lorena Cordaina w Departamencie Zdrowia i Nauki na Colorado State University w Fort Collins. Wyniki potwierdziły, że długotrwałe zakwaszenie organizmu prowadzi do występowania różnych powikłań między innymi obniżenia gęstości i masy kości oraz zaniku tkanki mięśniowej.
Dlaczego mówi się, że dieta alkaliczna jest pomocna w leczeniu chorób nowotworowych? Czy każdy może ją stosować? Dieta zasadowa - co zatem się kryje pod tym pojęciem?
Zapraszamy na wykład po wiedzę i cenne wskazówki!
Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.
Koszt: 40 zł
Płatności należy dokonać przelewem na konto:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.
Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.