WYKŁAD BEZPŁATNY: Skuteczny Program Młodość i Zdrowie Człowieka. Co jeść a czego unikać?
Data i czas:
2 marca 2017 czwartek
godz. 17:30
Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań
Co m.in. znajdziesz w Programie:
Dlaczego i jak „Program MZ 2017” zapewnia młodość i zdrowie człowieka?
Najlepsze składniki żywności
Toksyczne składniki żywności
Jak usunąć np.: rakotwórcze pozostałości pestycydów z owoców i warzyw?
Który olej pochodzenia roślinnego i zwierzęcego jest najlepszy dla naszego serca?
Jak obliczyć max wydolność swojego serca?
Te i wiele innych cennych informacji znajdziesz w „Programie MZ 2017”
Prowadzący: Dr Inż. Tomasz Piechocki
Studia Wyższe ukończył na Wydziale Technologii Żywności, Specjalizacja Żywienie Człowieka Akademii Rolniczej (obecnie Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu), uzyskując stopień magistra inż. technologii żywności w 1986 roku. Praca na stopień magistra inżyniera została wykonana w Instytucie Żywienia Człowieka Akademii Rolniczej na temat: „Wpływu cholesterolowych diet , zawierających pektyny i cukier o różnym stopniu rafinacji na gospodarkę lipidową”. Stopień doktora nauk rolniczych uzyskał w 1998 roku na Akademii Rolniczo-Technicznej w Olsztynie w zakresie Jakościowej Oceny Surowców. W latach 1991-2000 pracował w Instytucie Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego w Dziale Surowcowo- Inżynieryjnym w Poznaniu. Od roku 2006 jest pracownikiem Stacji Sanitarno –Epidemiologicznej w Poznaniu. Był współrealizatorem projektów badawczych i wdrożeniowych.
Ostatnio współpracował przy realizacji projektu pt „Bądźmy zdrowi – wiemy więc działamy”, który wpisuje się w strategię Światowej Organizacji Zdrowia WHO w zakresie diety i aktywności fizycznej.
Problematyka zachowania zdrowia i młodości człowieka oraz naturalne metody spowalniania procesów starzenia to sfera działań profilaktycznych doktora Tomasza Piechockiego. Wieloletnie doświadczenia zostały wykorzystane w opracowaniu Programu MZ 2017 - Młodość i Zdrowie Człowieka.
ZAPRASZAMY!