WEBINAR: Nietolerancje pokarmowe przyczyną wielu schorzeń.

Nietolerancje pokarmowe dotykają coraz szerszej grupy ludzi. Często mylone z alergiami pokarmowymi i trudne do zdiagnozowania. Niosą ze sobą szereg niespecyficznych objawów przede wszystkim ze strony przewodu pokarmowego – zaparcia, biegunki, gazy, ból brzucha.

Problem w znalezieniu konkretnego składnika, który jest nietolerowany, nieprzestrzeganie diety eliminacyjnej oraz nieumiejętność czytania etykiet mogą przyczyniać się do pogorszenia stanu jelit. Jelita stają się nieszczelne co może prowadzić do powstania alergii pokarmowych, a także licznych niedoborów witaminowych i mineralnych. Zaburzenie wchłaniania makro i mikroskładników może prowadzić do rozwoju anemii.

Podczas webinaru dowiesz się jak dbać o dobrą kondycję jelit, które są odpowiedzialne nie tylko za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego, ale również układu odpornościowego, nauczysz się rozróżniać probiotyki od prebiotyków oraz poznasz ich naturalne źródła.

 

 

PRELEGENTKA

Dorota Łapa - założycielka Centrum Naturalnego Odżywiania Orkiszowe Pola w Poznaniu. Absolwentka Kierunku Fizjologia Żywienia Człowieka, Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej w Instytucie Avicenny z Francji. Z zawodu jest dietetykiem i pielęgniarką oraz zajmuje się aktywną promocją zdrowia i zdrowego stylu życia poprzez liczne działania edukacyjne. Od lat kształci się w najróżniejszych kierunkach związanych z dietetyką i medycyną naturalną, m.in. w ziołolecznictwie, TCM, medycynie św. Hildegardy, teoriach dotyczących diagnostyki alergii i nietolerancji pokarmowej.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!