WEBINAR: Jak poprawić trawienie? ODWOŁANY

Trawienie to niezwykle ważny, a jednocześnie złożony proces zachodzący w naszych organizmach. O jego istotnej funkcji przypominamy sobie jednak najczęściej wtedy, gdy pojawiają się… problemy z trawieniem.

Dolegliwości bezpośrednio związanych z zaburzonym trawieniem jest bardzo wiele. Począwszy od zaparć, poprzez bóle żołądka, zgagę, biegunki itd. Wśród przyczyn ich występowania możemy zaliczyć m.in. niezdrową dietę, stres, jedzenie w biegu, używki czy brak aktywności fizycznej. Do tego dodać trzeba wiek, płeć czy nawet uwarunkowania genetyczne.

Okazuje się więc, że za procesy trawienne odpowiada bardzo wiele czynników. Warto zatem na co dzień zabiegać o to, by nasza dieta oraz styl życia w pełni sprzyjały trawieniu, a tym samym sprzyjały profilaktyce poważnych schorzeń.

Aby procesy trawienne przebiegały prawidłowo, konieczne jest kompleksowe dbanie o organizm. Na wiele czynników, takich jak wiek czy uwarunkowania genetyczne, nie mamy wpływu, jednak jest jeszcze dużo innych kwestii, za które w stu procentach odpowiadamy sami. Jedną z nich jest ODŻYWIANIE.

 

 

PRELEGENTKA

Magdalena Lubiewska - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca Kuchnię Pięciu Przemian.