WARSZTAT: Zima w Kuchni 5 Przemian. SOLD OUT!

Zima wg Pięciu Przemian związana jest z Wielkim Yin, zaczyna się już w połowie listopada i trwa do początków lutego. Dni są krótkie, a noce długie. Zimno przenika do nas z powietrza i z ziemi. To czas, w którym szczególna uwagę powinniśmy poświęcić naszym Nerkom.
Za pomocą właściwego odżywiania możemy wzmocnić Jing, esencję przechowywaną w Nerkach, która ma wpływ na długowieczność, nasz mózg, szpik, kości oraz macicę.

Wybieramy pożywienie o naturze Yang nie zapominając przy tym o wzmacnianiu Yin w naszym ciele. Doskonałym sposobem na wzmocnienie Przemiany Wody w naszym ciele będą ZUPY MOCY oraz długo gotowane gulasze mięsne lub warzywne z dodatkiem strączków. To właśnie takie potrawy będziemy gotować na zbliżających się warsztatach ZAPRASZAMY!

 

Prowadząca: Magdalena Lubiewska

Absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, Akupunktury w Wielkopolskiej Szkole Akupunktury, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących wpływu żywności, ziół, akupunktury na nasze zdrowie, studentka Akupunktury Stems and Branches, Akupunktury Onkologicznej pod okiem doskonałych nauczycieli takich jak Rani Ayal, Bartosz Chmielnicki czy Yair Maimon. Zainteresowana medycyną komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi. Zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, wspomagania pacjentów w chorobach metabolicznych, bezsenności czy menopauzie. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 190zł

Potwierdzeniem rezerwacji jest dokonanie opłaty od razu przez Przelewy24 lub przelewem tradycyjnym na poniższe konto:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Jeśli potrzebujesz fakturę - zaznacz to proszę w formularzu zgłoszeniowym.

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

Wszystkie miejsca zostały zarezerwowane