WARSZTAT: Inspiracje dla mięsożerców - ODWOŁANY

Data i czas:

24 stycznia 2018 (środa)

godz. 17:00

Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań

Z jednej strony nie ulega wątpliwości, że dobrej jakości mięso i przetwory mięsne wnoszą do diety człowieka wiele cennych wartości odżywczych, chociażby takich jak pełnowartościowe białko czy łatwo przyswajalne żelazo. Szczególnie istotna jest również witamina B12, która występuje wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego oraz wzbogacanych w nią produktach zbożowych.

Z drugiej jednak strony mięso charakteryzuje się wysoką zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu co może prowadzić do rozwoju takich chorób jak  m.in. otyłość, choroby układu krążenia czy nowotwory.

Dlatego wiemy już doskonale, że wszystko z umiarem i sięgamy po nie od czasu do czasu. Częściej właśnie teraz, kiedy pogoda na dworze nas nie rozpieszcza i ciągle jest nam zimno. Jednak co zrobić z tym kawałkiem dobrej jakości mięsa? Co można z niego przygotować, prócz wielkiego garnka zupy mocy? Jak je przyrządzić, żeby było zdrowo, smacznie i łatwostrawnie? Co jeszcze można zrobić, aby nie ograniczać się tylko do kotletów schabowych i mielonych? Poznaj sztukę przyrządzania smakowitych dań z mięsa. Zaskocz swoich domowników i gości!

Dołącz do wydarzenia na naszym Facebooku ;)

Prowadzący: Nazywam się Ewa Dawidziak. Jestem mamą niezwykłego chłopca - Ziemka i to właśnie dzięki niemu odkryłam swoją drogę, która na co dzień daje mi poczucie sensu i spełnienia. Jest to ścieżka samopoznania, rozwoju i pomagania innym w taki sposób, w jaki pomogłam sama sobie i swojej rodzinie. Zajmuję się medycyną chińską i zagadnieniami z obszaru Totalnej Biologii. Wierzę, że to, co jemy i w jaki sposób to robimy, stanowi klucz do zachowania zdrowia, dobrego samopoczucia i podtrzymania energii życiowej. W swojej pracy zajmuję się również kwestią przeszłych zdarzeń i uwalniania emocji, ponieważ jestem przekonana o ich ogromnym wpływie na nasze "tu i teraz". To, czego doświadczyłam pozwala mi dziś pomagać tym, którzy szukają holistycznych rozwiązań dla problemów ze zdrowiem. Głęboko wierzę, że stan naszego ciała wpływa na stan naszego umysłu oraz ducha i odwrotnie. Jeśli podzielasz moje zdanie i szukasz pomocnej dłoni na ścieżce powrotu do siebie, do pełni zdrowia i treściwego życia, zapraszam na moje warsztaty. Pamiętaj, wszystko od dawna jest już w Tobie, a razem sprawimy, że to, co najlepsze ujrzy światło dzienne :)

Liczba uczestników:
maksymalnie 15

Co zapewniamy:

  • wszystkie potrzebne produkty
  • skrypty z przepisami
  • smaczne jedzenie
  • miłą, domową atmosferę
  • możliwość dokonania zakupów - ekosklep na miejscu
  • dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu

Cena: 140 zł

Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą najpóźniej na 1 tydzień przed zajęciami:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na mailową prośbę uczestnika.

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

 

ZAPISZ SIĘ RÓWNIEŻ NA POZOSTAŁE WYDARZENIA Z TEGO CYKLU

Zainspiruj się i zostań superbohaterką w swoim domu – jeżeli lubisz gotować i zaskakiwać swoich domowników różnymi zdrowymi nowościami, ale czasami już po prostu brakuje Tobie pomysłów. Nie martw się! Pomożemy! Sięgnij do morza inspiracji.

  • 24.01 g. 17:00 Warsztat: Inspiracje dla mięsożerców.
  • 16.03 g. 17:00 Warsztat: Bezglutenowy chleb nie musi być trudny.
  • 10.04 g. 17:00 Warsztat: Kuchnia roślinna.
  • 23.04 g. 17:30 Wykład: Weganizm czy to tylko moda?
  • 15.05 g. 17:00 Warsztat: Mało nas do pieczenia chleba.
  • 29.05 g. 17:00 Warsztat: Szybko, zdrowo, sezonowo.