WARSZTAT: Cukrzyca w kuchni - od kuchni.

Data i czas:

14 maja 2016 sobota

godz. 10.00

Miejsce:

Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia w 1985 r. na cukrzycę chorowało około 30 mln ludzi na całym świecie. Eksperci prognozują, że w 2030 r. na świecie będzie już około 366 mln chorych na cukrzycę. Szacuje się, że każdego roku w wyniku powikłań związanych z cukrzycą na świecie umiera około 3,2 mln osób. Lekarze alarmują, że rozprzestrzeniająca się w bardzo szybkim tempie choroba, może stać się epidemią XXI wieku.

Z cukrzycą można żyć normalnie, lecz pod warunkiem, że przestrzega się zaleceń lekarza i zmieni dotychczasowy styl życia, wprowadzi odpowiednią dietę, zwiększy aktywność  fizyczną.

Jak to zrobić? Dowiecie się tego na warsztatach…

Uczestnicy wykładu: "Cukrzyca - wcale niesłodkie życie", którzy wezmą udział w warsztacie otrzymują 15% rabatu na koszt warsztatu.

Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących  wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w  szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę  chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 130zł

Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą przed zajęciami. Zaliczkę w wysokości 50zł na poczet warsztatu należy wpłacić do 09.05 na poniższe konto:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań