Przetrzymać nieprzewidywalne.

Witamy serdecznie,

Czas burz, czas chmur i słonecznych rozbłysków. Wychodząc z domu trzeba zabierać ze sobą dodatkowe rzeczy: parasol i okulary przeciwsłoneczne, szal, kurtkę i bluzkę z krótkim rękawem – nie wiadomo co nas spotka. Uroki wiosny! W naszym życiu społecznym też bujamy się w skrajnościach, może trzeba postąpić z tym jak z pogodą – przetrzymać, przecież w końcu się ustabilizuje.

Mamy czas największych przeziębień i infekcji. Czasem za lekko ubrani, czasem zmoczeni niespodziewanie deszczem albo przegrzani i już wiatr się do nas wdziera. Trzeba to przetrzymać i mieć w domowych apteczkach parę sprawdzonych preparatów: olejek oreganokwiat chryzantemy złocistej, srebro koloidalne, w stanach przed grypowych mieszanka z pelargonii od św. Hildegardy. Jak coś poważniejszego to wpadajcie do naszych sklepów i coś doradzimy.

Zapraszamy serdecznie na 20 kwietnia, na dzień rabatu dla wszystkich na wszystko. Każdy kto w tym dniu zrobi zakupy w naszych sklepach również w internetowym otrzyma 5% zniżki na swoje produkty.

Od jakiegoś czasu kierujemy Waszą uwagę na produkty związane z dietą św. Hildegardy. Nasze półki powiększają ofertę w tym zakresie, a na FB prezentujemy właściwości poszczególnych produktów. Tutaj przyjrzyjmy się przyprawie o egzotycznej nazwie Bertram. Św. Hildegarda pisze: "Bertram zapobiega procesom gnilnym i poprawia krew, oczyszcza umysł. Choremu, który fizycznie jest już całkowicie wyczerpany , przywraca siły. Nie pozostawia w człowieku nic nie strawionego, przygotowuje dobre trawienie, gdy się go spożywa, ponieważ on przez swoje dobre ciepło trawi każdy pokarm. Chętnie jedzony, zmniejsza ilość śluzu w głowie, temu kto ma dużo śluzu w głowie, prowadzi do oczyszczenia soków i rozjaśnia oczy". Śluz w głowie! – o czasem to nawet go słychać ;) U nas ta przyprawa jest dostępna w bardzo praktycznym opakowaniu, wygodnym w obsłudze. A na blogu Gotuj z Orkiszowymi przepis na śniadanie właśnie z tą przyprawą.

Kupujecie i jecie już kiełki? To najwartościowsza forma pozyskiwania w naturalny sposób witamin. Wciąż trwa promocja na kiełkownice, a dzielny FB przez ostatni tydzień prezentował właściwości niektórych z nasion.

Kiełki ważne, ale są już nowalijki, nie pozwólcie, żeby długo u nas leżały – są bardzo wrażliwe, a smakują świetnie. Kalarepa, rzodkiewka, szpinak prosto od hodowcy – wtorek i środa to najlepsze dla nich dni.

Na czwartek zapraszamy amatorów diety bezglutenowej. Mamy w ofercie świeże chleby bezglutenowe pieczone na zakwasie – żadnych drożdży, ulepszaczy, poprawiaczy itp. Chleb owsiany, chleb ryżowy – komu, komu?

W miniony weekend zakończyliśmy trzecią edycję kursu dietetyki profilaktycznej i leczniczej wg TCM – bardzo się cieszymy, że interesujecie się tym rodzajem dietetyki i macie przekonanie do jej działania. Kolejna edycja rozpocznie się w grudniu 2016 i rekrutacja już trwa. W tej chwili opłatę wpisową obniżyliśmy do sumy 200zł – to promocja, później wraca stała opłata. Zapraszamy!

W naszym kalendarzu wydarzeń wiele różnych tematów, wszystkie z myślą o o lepszej jakości życia, o zdrowszej kuchni, o zdrowiu nas samych. Szczególnie polecamy warsztat o wzmacnianiu kobiet, który poprowadzi Dorota Łapa – to 26 kwietnia. Dla tych co kochają podróże, opowieści z pierwszej ręki i dobre jedzenie proponujemy warsztat "Dookoła świata – w poszukiwaniu zdrowia". Poprowadzi go niesamowita dziewczyna – Krysia Roszak, która z nami współpracuje, która połączyła pasję z pracą. Przy takich osobach ładowanie akumulatorów murowane – przybywajcie!

Zaglądajcie na naszą stronę internetową i wybierajcie zajęcia, które Was zainspirują, odprężą i dostarczą wiedzę.

A teraz prośba, żeby nam pomóc. Szukamy pracownika, najlepiej studenta – może macie wśród swoich znajomych, kogoś kto chciałby popracować w takim miejscu jak Orkiszowe Pola, a może ktoś z Was – tutaj znajdziecie treść ogłoszenia.

Udanego tygodnia i przetrzymania... wszystkich skrajności.

Zespół Orkiszowych Pól.