FoodPrint

Food Print jest bardzo swoistym i dokładnym badaniem laboratoryjnym, opartym na technologii mikromacierzy, które wykrywa obecność pokarmowo-specyficznych przeciwciał IgG w szerokiej liście pokarmów.

Zalety Food Print:

  • Innowacyjna i zaawansowana technologia mikromacierzowa
  • Spełniają standardy wyrobów medycznych do diagnostyki in vitro (IVDD98/79EC)
  • Autoryzowane są przez diagnostę laboratoryjnego
  • Szeroki panel antygenów pokarmowych wykonany z niewielkiej ilości krwi
  • Ilościowy wynik badania w U/ml
  • Oznaczenie z niewielkiej ilości materiału
  • Skrócony czas oczekiwania na wynik
  • Wyższa czułość ze względu na zachowanie trójwymiarowej struktury antygenów
  • Duży wybór paneli antygenów pokarmowych
  • Dobrze wyselekcjonowane grupy pokarmów w każdym panelu
  • Możliwość wykluczenia reakcji krzyżowych pomiędzy pokarmami
  • Każde badanie wykonywane w dwóch powtórzeniach
  • Czytelny wynik badania z podziałem na grupy pokarmów oraz graficzne przedstawienie stopnia reaktywności
  • Najwyższe panele FoodPrint® pozwalają na skomponowanie Indywidualnego Planu Żywieniowego
  • Panele FoodPrint® badają reakcję na produkty dostępne na naszym rynku
  • Badanie FoodPrint® 220+ obejmuje transglutaminazę tkankową, jeden z markerów celiakii

Rodzaje testów ze względu na liczbę badanych alergenów:

a) FoodPrint® 220+

b) FoodPrint® 160 Vegetarian

c) FoodPrint® 120+

d) FoodPrint® 80+

Najbardziej zawansowany i kompleksowy test w technologii mikromacierzy (microrray technology) jest oferowany do identyfikowania pokarmowo-specyficznych przeciwciał IgG w pokarmach, które konsumujemy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Osoby wykonujące badanie:

 - W punkcie na ul. Strzeszyńskiej 76

MONIKA CZARNECKA

UMÓW SIĘ do Moniki Czarneckiej: 669 858 286

lub zapytaj o szczegóły: monika.czarnecka@orkiszowepola.pl

DOMINIKA NITSCHKE-MICHALAK

UMÓW SIĘ do Dominiki Nitschke-Michalak: 507 947 106

lub zapytaj o szczegóły: dnma@wp.pl

 

Sprawdź cenę.