Zrobieni na szaro.

Witamy serdecznie,

trochę nas ta jesień zrobiła na szaro. Marzymy o złotej, polskiej - a tu szaro... ale damy radę! Rozgrzewające zupy pełne słońca, energetyczne kompoty, rosoły mocy przywrócą nam błysk w dniu, chęci do działania i odwagę w podejmowaniu decyzji. Wciąż dbamy i odbudowujemy odporność, żeby choroby nas nie dopadły, żeby dobrze funkcjonować i cieszyć się zdrowiem. Ważne jest co się je, ale równie ważny jest nasz rytm dnia. Czy nie bierzemy na siebie zbyt dużo obowiązków, czy chodzimy spać o "ludzkiej godzinie" czyli 22.00 najpóźniej 22.30, czy nie fundujemy sobie zbyt dużego poziomu stresu? Nasz styl życia i nasze emocje mają ogromny wpływ na to czy wzmacniamy naszą odporność organizmu czy niestety systematycznie ją uszczuplamy. Tak więc ważna jest jakość pożywienia, ale równie ważny jest styl naszego życia - ciepła kasza jaglana nie rozwiąże naszych napięć, które kotłują się w głowie. Orkiszowe Pola oczywiście wspierają Was w procesie dbania i budowania dobrego samopoczucia tak jak potrafią i dlatego już w najbliższą sobotę zachęcamy do udziału w warsztacie: Odżywianie dzieci jesienią - budowanie odporności. To warsztat, o który często pytają mamy, więc DROGIE MAMY to właśnie jest warsztat dla Was! w tym roku już się nie powtórzy. Przy okazji tego wydarzenia w ofercie promocyjnej do nabycia książka: "Mama alergika gotuje z dzieckiem" - ta promocja potrwa kolejne 2 tygodnie.

Proponujemy również produkty przydatne w tym czasie szarości a mianowicie: pyłek kwiatowy - jesień to bardzo dobry moment na rozpoczęcie kuracji pyłkiem pszczelim w celu wzmocnienia odporności organizmu. Nie czekamy - chłody nadeszły a w raz z nimi katary, kichanie, przeziębienie .... brońmy się ;) i: probiotyk - vivomixx w kapsułkach, saszetkach lub dla dzieci - w kroplach. Vivomixx w kompleksowy sposób uzupełnia i odbudowuje naturalną mikroflorę jelitową. Bakterie zawarte w Vivomixx  tworzą skuteczną barierę ochronną, która może zabezpieczyć organizm przed rozwojem wielu stanów chorobowych. 

W sklepie pojawiła się długo oczekiwana kapusta kiszona z Wąsowa. Mamy też buraczki z miodem - buraczki zostały wyróżnione medalem na tegorocznych targach Bio Food w Łodzi!

Na naszej półce z książkami pojawiła się nowa książka, nowa pozycja autorstwa Bożeny Żak-Cyran: "Bądź twórcą swojego zdrowia" a z niej dowiecie się między innymi, jak: oczyścić jelita, poprawić funkcjonowanie wątroby, wyostrzyć pamięć i usprawnić mózg, odżywiać się zgodnie z biorytmem, dobrać ćwiczenia i medytacje dla siebie. Super lektura na jesienne wieczory!

Wszystkich, którzy chcą poszerzać swoją wiedzę zapraszamy na nasze kursy, wykłady i warsztaty. Wszystkie informacje są na naszej stronie internetowej, a w najbliższym czasie polecamy szczególnie:

Seminarium specjalistyczne z Bartoszem Chmielnickim: Diagnoza z pulsu - 21-23 października.

Warsztat: Odżywianie dzieci jesienią - budowanie odporności. 22 października.

Wykład: Jedzenie ma znaczenie - jak wpędzamy się w choroby. 25 października.

Warsztat: Ziołowe receptury na czas infekcji - układ oddechowy. 29 października.

W listopadzie czekają na Was dwa duże wydarzenia: sesja z dr Agnieszką Krzemińską dotycząca zdrowia dzieci i rozpoczęcie kursu: Koreańska terapia dłoni - KHT, w tym wypadku decyzję o udziale trzeba podjąć do 28 października. 

Każdy znajdzie coś dla siebie i Ci, którym obowiązki nie pozwalają na wzięcie udziału w dłuższych kursach i Ci, którzy lubią postudiować tematy zdrowotne i dietetyczne.

Szaro szaro,ale w sercach pełnia słońca - bo to zależy od nas. I to jest cudowne!

Pozdrawiamy

Zespół Orkiszowych Pól