WYKŁAD: Nerki - zimowe grzanie.
Data i czas:
12 stycznia 2017 czwartek
godz. 17:30
Miejsce:
Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań
Zgodnie z TCM Nerki są źródłem wrodzonej esencji życiowej - odziedziczonej po rodzicach oraz esencji nabytej – zależnej od diety, środowiska. Esencja ta dostarczana jest do narządów wewnętrznych, jeśli j jest wystarczająca, to kości, zęby i włosy są mocne, mózg odpowiednio odżywiony, a płyny ciała są właściwie transportowane. Mając zdrowe, silne nerki, śmiało idziemy przez życie, mamy energię i pewność siebie. Zima to najlepszy czas na wzmocnienie Nerek. Jak to zrobić dietą? Jakie produkty wzmacniają, a jakie osłabiają nerki?
Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.
Koszt: 40zł
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań