WYKŁAD: Czy artykuły spożywcze są jadalne? ODWOŁANY

Data i czas:

24 stycznia 2017 wtorek

godz. 17.30

Miejsce:

Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań

Konserwanty, barwniki, wzmacniacze smaku, spulchniacze. Chemiczne dodatki do żywności. Nie da się  ich wszystkich wyeliminować, są wszechobecne. Konserwują, wpływają na smak i konsystencję spożywanych potraw. Niektóre z nich powodują spustoszenie w naszych organizmach, wywołują reakcje alergiczne, bóle żołądkowe, zapalenie skóry, migrenę, nadwrażliwość sensoryczną. Wiemy, że jedzenie wpływa na nasze zdrowie, samopoczucie, wygląd i zachowanie. Co można zrobić, aby ustrzec się przed szkodliwym działaniem substancji chemicznych używanych przy produkcji żywności? Jakie produkty warto ograniczyć, a z jakich najlepiej zupełnie zrezygnować? 

Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących  wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w  szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę  chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 40zł 

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań