WARSZTAT z cyklu "Żywność a rak": Dieta antynowotworowa.
Data i czas:
5 grudnia 2015 sobota
godz. 10:00 - 15:00
Miejsce:
Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań
Po wysłuchaniu wykładów magdaleny Lubiewskiej, pora na praktyczne warsztaty gotowania. Zapraszamy na nie wszystkich, którzy chcą i wierzą, że dieta w chorobie nowotworowej, jak i w profilaktyce jest bardzo ważna. To właśnie poprzez nieprawidłową dietę wpędzamy się w kłopoty zdrowotne. Na warsztacie poruszymy m.in takie tematy:
- alkalizowanie organizmu- jakie produkty alkalizują organizm i które są dozwolone w chorobach nowotworowych
- uzupełnianie organizmu za pomocą diety w w składniki mineralne i witaminy
- czy jeść mięso i jakie
- jak zaopatrzyć organizm w białko
- jakich węglowodanów unikać
Praktycznie przygotujemy:
- potrawy alkalizujące i nie tylko,
- potrawy wzmacniające,
- soki z prasy ślimakowej alkalizujące i czyszczące organizm,
- pasty z warzyw i strączkowych, które zastąpią szynkę i ser,
- wykorzystamy glony w kuchni,
- pastę z kurkumy
Warsztat poprowadzi: Magdalena Lubiewska, specjalistka dietetyki TMC, zainteresowana dietetyką komplementarną, wolontariuszka Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu
Liczba uczestników: od 8 do 14 (jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)
Co zapewniamy:
- wszystkie potrzebne produkty oraz narzędzia do pracy
- skrypty z przepisami
- możliwość zakupu literatury
- smaczne zdrowe jedzenie
- miłą atmosferę
- 3% na zakupy w naszym sklepie w dniu warsztatu.
Cena: 145 zł
Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą przed zajęciami:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań