WARSZTAT z cyklu "Żywność a rak": Dieta antynowotworowa.

Data i czas:

5 grudnia 2015 sobota

godz. 10:00 - 15:00

Miejsce:

Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań

Po wysłuchaniu wykładów magdaleny Lubiewskiej, pora na praktyczne warsztaty gotowania. Zapraszamy na nie wszystkich, którzy chcą i wierzą, że dieta w chorobie nowotworowej, jak i w profilaktyce jest bardzo ważna. To właśnie poprzez nieprawidłową dietę wpędzamy się w kłopoty zdrowotne. Na warsztacie poruszymy m.in takie tematy:

  • alkalizowanie organizmu- jakie produkty alkalizują organizm i które są dozwolone w chorobach nowotworowych
  • uzupełnianie organizmu  za pomocą diety w  w składniki mineralne i witaminy
  • czy jeść mięso i jakie
  • jak zaopatrzyć organizm w białko 
  • jakich węglowodanów unikać

Praktycznie przygotujemy:

  • potrawy alkalizujące i nie tylko,
  • potrawy wzmacniające,
  • soki z prasy ślimakowej alkalizujące i czyszczące organizm,
  • pasty z warzyw i strączkowych, które zastąpią szynkę i ser, 
  • wykorzystamy glony w kuchni,
  • pastę z kurkumy

Warsztat poprowadzi: Magdalena Lubiewska, specjalistka dietetyki TMC, zainteresowana dietetyką komplementarną, wolontariuszka Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu

Liczba uczestników:  od 8 do 14  (jeżeli na dane szkolenie nie zgłosi się minimalna liczba uczestników, szkolenie nie odbędzie się)

Co zapewniamy:

  • wszystkie potrzebne produkty oraz  narzędzia do pracy
  • skrypty z przepisami
  • możliwość zakupu literatury
  • smaczne zdrowe jedzenie
  • miłą atmosferę
  • 3% na zakupy w naszym sklepie w dniu warsztatu.

Cena: 145 zł

 

Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą przed zajęciami:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Wszystkie miejsca zostały zarezerwowane