WARSZTAT: ZUPA - uniwersalna potrawa, która nigdy się nie nudzi.

Data i czas:

23 września 2017 sobota

godz. 10:00 - 14:00

Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań

Zupa to taka potrawa, która kiedyś tam, stała zawsze na kuchni. Niemal każdy z nas kiedyś usłyszał zaproszenie do stołu:       "zostala mi zupa od obiadu - odgrzeję". Super sposób na gościnę i nakarmienie mniej lub bardziej spodziewanego gościa. Zupa ma w sobie wszystko co potrzebne do wartosciowego posiłku. Wywar z warzyw, mięsa może ryby, przyprawy i witaminy i jeszcze nas nawadnia. Nie należy popadać w smutek, że gorący wywar zabija wszystko co wartościowego dodalismy -  to nie do końca prawda. 

Gotowanie zupy może się odbywać przy okazji innych czynności domowych, nie wymaga skupienia i uwagi. Łatwa do przechowania - można zamknąć w słoiku i zjeść za parę dni. Łatwa do zabrania na lunch w pracy, szkole czy na pikniku - termos staje się wtedy nieodzowny. Kremy, przeciery, gęste, rzadkie - jakie sobie wymyślicie.

Zupy idealne są też dla rekonwalescentów, dla dzieci, dla osób starszych - wyleczą, odżywią i postawią na nogi.

Zapraszamy ugotujemy zupy zwyczajne, codzienne ale też takie, które gotuje się wg Kuchni 5 Przemian.

  • Krupnik staropolski na żeberkach wieprzowych
  • Rosół z kurczaka
  • Zupa cukiniowa z mleczkiem kokosowym
  • Zupa dyniowa z curry i imbirem
  • Krem z batatów z wędzona papryką i chipsami z jarmużu
  • Pomidorowa z pieczoną  papryką i czarna soczewicą

Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących  wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w  szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę  chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 95 zł

Płatności należy dokonać przelewem na konto:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309

Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!