WARSZTAT: Przygotowanie do jesieni: nowe spojrzenie na pyszne zupy.
Data i czas:
8 października 2016 sobota
godz. 10:00
Miejsce:
Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań
Zapraszamy na niezwykły warsztat z niezwykłą osobą. Niezwykły warsztat, bo będą tylko zupy - z różnych stron świata, ugotowane ze smakiem, miłościa i dostępne dla każdego. Będzie można zablysnąć przed rodziną i znajomymi nowymi smakami i pomysłami. Zupa pomidorowa? Tak! ale już w zupełnie innym wydaniu. Niezwykła osoba, bo w Polsce pojawia się pomiędzy wyprawami w świat - przywozi stamtąd nowe zapachy, doświadczenia i połączenia smaków jakich trudno szukać w naszej codzienności. Tej jesieni będzie światowo!
1. NA CZASIE
Miso Ramen – rozgrzewająca zupa mocy z tajemniczymi, azjatyckimi składnikami;
2. JESIENNIE
Krem z dyni z białym winem, owczym serem, wędzoną oliwą, prażoną gryką i trybulą
3. AROMATYCZNIE
Delikatna zupa pomidorowa z suszoną śliwką, kasztanowym makaronem i migdałową kruszonką
4. Z FANTAZJĄ (figa z makiem z pasternakiem)
Kremowa zupa z pasternaku z wanilią, tonką, makowym krakersem orkiszowym, świeżą figą i emulsją figową
Koszt: 120 zł potwierdzeniem rezerwacji miejsca jest dokonanie przedpłaty w wysokości 50zł.
Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą przed zajęciami:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań