WARSZTAT: Przygotowanie do jesieni: nowe spojrzenie na pyszne zupy.

Data i czas:

8 października 2016 sobota

godz. 10:00

Miejsce:

Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań

Zapraszamy na niezwykły warsztat z niezwykłą osobą. Niezwykły warsztat, bo będą tylko zupy - z różnych stron świata, ugotowane ze smakiem, miłościa i dostępne dla każdego. Będzie można zablysnąć przed rodziną i znajomymi nowymi smakami i pomysłami. Zupa pomidorowa? Tak! ale już w zupełnie innym wydaniu. Niezwykła osoba, bo w Polsce pojawia się pomiędzy wyprawami w świat - przywozi stamtąd nowe zapachy, doświadczenia i połączenia smaków jakich trudno szukać w naszej codzienności. Tej jesieni będzie światowo!

1.       NA CZASIE

Miso Ramen – rozgrzewająca zupa mocy z tajemniczymi, azjatyckimi składnikami;

 

2.       JESIENNIE

Krem z dyni z białym winem, owczym serem, wędzoną oliwą, prażoną gryką i trybulą

 

3.       AROMATYCZNIE

Delikatna zupa pomidorowa z suszoną śliwką, kasztanowym makaronem i migdałową kruszonką

 

4.       Z FANTAZJĄ (figa z makiem z pasternakiem)

Kremowa zupa z pasternaku z wanilią, tonką, makowym krakersem orkiszowym, świeżą figą i emulsją figową

Prowadzenie: Krysia Roszak, z wykształcenia psycholog i etnolog, z zamiłowania - nałogowa podróżniczka kulinarna i dietetyk. Znamy ją z naszej Kawiarenki. Gotuje pysznie i zdrowo pod żaglami na ciepłych morzach. Z kuchni wychodzi tylko po to, by spakować plecak i ruszyć gdzieś w nieznane. Z zamiłowania do naturalnej medycyny i biegów długodystansowych rozpoczęła fascynującą podróż przez świat, w poszukiwaniu źródeł zdrowia, długowieczności i wytrzymałości. Nie stroni od filozofii i medycyny wschodu oraz alternatywnych metod terapii, łącząc je ze współczesną wiedzą o rozwoju psychosomatycznym człowieka. W chwili, gdy czytasz te słowa, prawdopodobnie szuka leczniczych korzeni na zboczach wulkanu, lepi bezglutenowe pierogi lub zgłębia stare receptury Azteków. Autorka wielu artykułów i felietonów; założycielka Runlimited  oraz projektu kulinarno-społecznego Omnomnom&Friends
 
 

Koszt: 120 zł potwierdzeniem rezerwacji miejsca jest dokonanie przedpłaty w wysokości 50zł.

Przy zapisie liczy się kolejność zgłoszeń potwierdzonych wpłatą przed zajęciami:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań