WARSZTAT: Potrawy ze strączkowych – podejmij wyzwanie! ODWOŁANY
Data i czas:
8 marca 2017 środa
godz. 17:00
Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań
Niektórych trochę przerażają, inni nie mogą bez nich funkcjonować – strączki duży temat dla kucharzy, dietetyków i lekarzy. Bardzo odżywcze, źródło pełnowartościowego białka, różnokolorowe i różno-smakowe, pomocne w niektórych schorzeniach; fasolki, soczewice i groszki. Warto się z nimi zaprzyjaźnić i poznać tajniki obróbki, aby nam służyły, odżywiały i dawały siłę.
Będzie i klasycznie i orientalnie:
- grochówka bezmięsna
- pasztet z brązowej soczewicy
- falafel i hummus
- curry z czarną soczewicą i warzywami
- ciasto z fasolą
Prowadząca: Dominika Nitschke-Michalak dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując i przygotowując wspólne posiłki, a od dwóch lat namiętnie wypieka chleby dla siebie i rodziny i przyjaciół - z powodzeniem:)
dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu
Koszt: 95zł
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań