WARSZTAT: Odżywianie dzieci jesienią - budowanie odporności.
Data i czas:
22 października 2016 sobota
godz. 10.00
Miejsce:
Orkiszowe Pola Galeria Podolany - Strzeszyńska 63, Poznań
Jesienią zadbajmy o odporność naszych dzieci !!
Coraz krótsze dni, coraz niższe temperatury, to pierwsze znaki jesieni – czasu na przygotowanie do „snu zimowego”. To czas ciepłych potraw, pomarańczowych i czerwonych warzyw, rozgrzewających przypraw. To również okres kiedy narażeni jesteśmy na infekcje, kaszel i katar.
Jak wzmacniać naturalnie odporność naszych dzieci, co dla nich gotować, jak je odżywiać aby jak najmniej czasu spędzać u lekarza i w aptekach ??
Po odpowiedź zapraszamy na wykład połączony z warsztatem kulinarnym.
Będzie dużo teorii, ale też praktyki. Będziemy gotować między innymi:
- rozgrzewające zupy z pomidorów, dyni, porów i soczewicy
- zupy zbożowe i płatki z dodatkami na pierwsze śniadania (odprowadzające wilgoć)
- gulasz warzywny z fasolką adzuki
- placuszki jaglane i owsiane (np. do śniadaniówki)
- przygotujemy zdrowy podwieczorek piekąc szarlotkę oraz babkę na mące ryżowej
- nauczymy się gotować kawę zbożową wg 5 przemian oraz zaparzać różne mieszanki ziołowe na wszelakie dolegliwości jesienno-zimowe.
Prowadzący: Dominika Nitschke-Michalak dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując i przygotowując wspólne posiłki, a od dwóch lat namiętnie wypieka chleby dla siebie i rodziny i przyjaciół - z powodzeniem:)
dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu
Koszt: 135zł w tym 50zł opłaty rezerwacyjnej płatnej przy zapisie na konto do 19.10.2016:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań