WARSZTAT: Mój chleb na dobrą kanapkę.
Data i czas:
26 września 2017 wtorek
godz. 17:00 - 20:00
Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań
Chleb. Podstawa szybkiego posiłku w naszej rzeczywistości. Smakuje prawie każdemu, niestety rozwój przemysłu spożywczego sprzedaje nam w większości produkt chlebopodobny. Coś co zawiera więcej konserwantów, ulepszaczy niż moglibyśmy sobie wyobrazić. A przecież podstawa dobrego chleba to mąka i woda.
Chleb nie może być podstawą naszej diety, ale dobrym uzupełnieniem, to wreszcie jest produkt fermentowany z pełnowartościowego zboża. Warto więc zadbać o jego jakość dlatego zachęcamy do samodzielnego wypieku. Przekonacie się jak smakuje własny chleb! Zjecie go do ostatniej kromeczki! A zakwasem chętnie podzielicie się przyjaciółmi, sąsiadami, a może nieznajomymi.
Nauczymy się zasad pieczenia chleba na zakwasie, będziemy próbowali świeżego chleba żytniego z pastami (z czerwonej soczewicy, z warzyw, z pestek). Upieczemy również chleb z owsianką na zakwasie oraz chleb oliwkowy.
Prowadząca: Dominika Nitschke-Michalak - dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując i przygotowując wspólne posiłki. Namiętnie wypieka chleby dla siebie, rodziny i przyjaciół.
dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu
Koszt: 95zł
Płatności należy dokonać przelewem na konto:
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.
Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.