WARSZTAT: Kuchnia 5 Przemian - jesień. Budujemy odporność.

Data i czas:

7 października 2017 sobota

godz. 10.00 - 16.00

Miejsce: Orkiszowe Pola ul. Strzeszyńska 76, Poznań

Jesień czas zbiorów, gromadzenia pożywienia i ciepłych ubrań. Czas skupiania się na wszystkich pozimach naszejaktywności. Jesień to czas przygotowania się na zimowy bezruch. To najlepsze miesiące na podbudowanie naszej odporności, na jej wzmocnienie przez jedzenie. Żadne suplementy nam nie pomogą albo tylko na chwilę jeśli nasza dieta codzienna nie będzie wspierać organizmu w prawidłowym funkcjonowaniu.

Dlatego polecamy mocno i gorąco Kuchnię 5Przemian czyli sposobu na zdrowie dla całej rodziny, dla siebie, dla dzieci. Każda pora roku ma swoją termikę i w każdej porze roku nasze odżywianie powinno wygladać inaczej. Pomyslicie, że to trudne i skomplikowane i, że kolejne tematy do pamiętania - nic bardziej mylnego. Zobaczycie jak wiele tematów, informacji i wiedzy mamy już w sobie trzeba je tylko uruchomić i korzystać do woli dla naszego zdrowia.

Zapraszamy, więc na warsztat, gdzie chętnie podzielimy się naszą wiedzą i doświadczeniem. Pokażemy jak korzystać z sezonowych darów ziemi, jak przemycić witaminy przed najmłodszymi, jakie zioła będą naszymi sprzymierzeńcami w kuchni. Opowiemy o sposobach konserwacji i przechowywania jak np. przetwory na zimę.

A co ugotujemy?

  • Jesienną zupę dyniową
  • Zupę gulaszową wzmacniającą żołądek
  • Mus jaglany z karobem, prażonymi gruszkami i migdałami
  • Pierogi z fasolą białą Jaś
  • Tartę orkiszowo - dyniową na słodko
  • Ajwar – zaprawę na zimę
  • Powidła śliwkowe na zimę
  • Sałatkę z cukinii marynowanej na zimę.

Prowadząca: MAGDALENA LUBIEWSKA, - absolwentka UAM, Podyplomowych Studiów Dietetyki i Planowania Żywienia na UP w Poznaniu, Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej wg TCM, uczestniczka licznych kursów i konferencji, dotyczących  wpływu żywności na nasze zdrowie, zainteresowana dietetyką komplementarną, łączącą tradycje wschodnie z zachodnimi, wolontariusz Akademii Walki z Rakiem w Poznaniu, zaangażowana w  szerzenie wiedzy na temat wpływu żywienia na profilaktykę  chorób onkologicznych, a przede wszystkim kształtowania prawidłowych nawyków żywieniowych wśród dzieci i dorosłych. Od lat z zamiłowania stosująca kuchnię pięciu przemian.

Koszt: 155 zł

Po wysłaniu formularza zgłoszeniowego należy uiścić opłatę rezerwacyjną w wysokości 50 zł, a następnie przed samym warsztatem należy uregulować całą sumę przelewem na konto:

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309

Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

Dane do faktury (opcjonalne):

Wiadomość została wysłana, dziękujemy.
Proszę wypełnić wymagane pola!