WARSZTAT: Domowa piekarnia – chleb i bułki własnej roboty.
Data i czas:
29 marca 2017 środa
godz. 17:00
Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań
Pieczenie chleba może wydawać się czynnością bardzo romantyczną. Kilka najprostszych składników zmienia się w pachnący bochenek z chrupiącą skórką. Dla jednych to magia, dla drugich bardzo skomplikowany proces – bo zakwas, piec chlebowy, skąd wziąć odpowiednią mąkę, jeszcze dla innych to codzienność, bo spróbowali, zaczęli i nie mogą przestać – tak jak ja…
Nauczymy się zasad pieczenia chleba na zakwasie, będziemy próbowali świeżego chleba żytniego z pastami (z czerwonej soczewicy, z warzyw, z pestek). Upieczemy również chleb z owsianką na zakwasie oraz chleb oliwkowy.
Prowadząca: Dominika Nitschke-Michalak dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując i przygotowując wspólne posiłki, a od dwóch lat namiętnie wypieka chleby dla siebie i rodziny i przyjaciół - z powodzeniem:)
dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu
Koszt: 95zł
Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.
Alior Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań
Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.