WARSZTAT: Domowa piekarnia – chleb i bułki własnej roboty.

Data i czas:

29 marca 2017 środa

godz. 17:00

Miejsce: Orkiszowe Pola - Strzeszyńska 76, Poznań 

Pieczenie chleba może wydawać się czynnością bardzo romantyczną. Kilka najprostszych składników zmienia się w pachnący bochenek z chrupiącą skórką. Dla jednych to magia, dla drugich bardzo skomplikowany proces – bo zakwas, piec chlebowy, skąd wziąć odpowiednią mąkę, jeszcze dla innych to codzienność, bo spróbowali, zaczęli i nie mogą przestać – tak jak ja…

Nauczymy się zasad pieczenia chleba na zakwasie, będziemy próbowali świeżego chleba żytniego z pastami (z czerwonej soczewicy, z warzyw, z pestek). Upieczemy również chleb z owsianką na zakwasie oraz chleb oliwkowy.

Prowadząca: Dominika Nitschke-Michalak dietetyk i entuzjastka zdrowego żywienia, dużo czasu spędza wraz z dziećmi w kuchni eksperymentując  i przygotowując wspólne posiłki, a od dwóch lat namiętnie wypieka chleby dla siebie i rodziny i przyjaciół - z powodzeniem:)

dla wszystkich uczestników warsztatów zniżka w wysokości 3% na artykuły w naszym sklepie w dniu warsztatu

Koszt: 95zł

Fakturę wystawiamy w ciągu 7 dni od wydarzenia na prośbę uczestnika.

Alior  Bank
Nr konta: 17 2490 0005 0000 4600 2258 5309
Dane do przelewu:
Orkiszowe Pola Dorota Łapa
Ul. Boya - Żeleńskiego 18
60-461 Poznań

Organizator w przypadku nie zebrania minimalnej ilości osób na wydarzenie zastrzega sobie możliwość jego odwołania.

Wszystkie miejsca zostały zarezerwowane